nova doza tirkizno

Smart cilj i kako ga postaviti


Learn

Uspješno poslovanje kompanije prepoznaje se i mjeri po uspješnosti realizacije poslovnih ciljeva. Ključni preduvjeti za učinkovitost su ne samo jasno postavljeni ciljevi, već i jasno komunicirani ciljevi svim zaposlenicima. Jedino na taj način možemo osigurati da svaki član tima radi u željenom smjeru vodeći se postavljenim ciljevima. To osigurava potreban fokus i definiranje prioriteta koji su u skladu s kompanijskom strategijom i planovima.

Na prvi se pogled sve čini jednostavno: ako smo se potrudili dobro definirati ciljeve, komunikacija tih ciljeva drugima ne bi trebala predstavljati problem. Međutim, svakodnevna nas praksa itekako demantira.

Poslušajte što zaposlenici najčešće kažu kad žele izraziti što ih u vezi s komunikacijom ciljeva najviše smeta.

 

Uz pravilno oblikovanje i postavljanje, realizacija cilja direktno ovisi o tome koliko je uspješno svaki pojedini cilj iskomuniciran onima koji su uključeni u njegov realizaciju. Što točno znači komunicirati cilj – tjedni, mjesečni, kvartalni, polugodišnji, …? To znači prezentirati ciljanoj skupini što treba činiti, do kada i kako. Najbolji način za to je okupiti ljude uživo ili organizirati virtualni sastanak te osigurati sve potrebne prezentacijske preduvjete. Osim toga, to je ujedno i prilika da odmah provjerite razumijevanje, odgovorite na pitanja i nedoumice. Na taj način osiguravate jasnoću, angažman i motivaciju.

Za kvalitetnu prezentaciju cilja treba vam struktura. Za dobru strukturu treba vam pouzdan templat na kojeg se možete osloniti. Ne trebate tražiti dalje. Kroz program Postavljanje ciljeva naučit ćete sve što je potrebno za uspješan rad s ciljevima. Istu temu možete pronaći i među programima u edukaciji Vodstvo . 


Practice

Programe Postavljanje ciljeva i edukaciju Vodstvo pronađite u LPC webshopu i krenite s učenjem.


Communicate

Znanje se množi kad se dijeli i najbolje se uči kad se podučava. Komunicirajte svoje znanje – prenesite ga nekom kome je potrebno. 😊

Be the first to comment!