halpet_lpc_online_ucenje_ucinkovita poslovna komunikacija

Učinkovita poslovna komunikacija = Ključ uspjeha u poslovanju


Ako je ikada bilo važno znati kako se slagati s drugim ljudima i sa samim sobom, onda je to danas.

Bez imalo sumnje možemo reći da malo stvari utječe na poslovnu kulturu, produktivnost, motivaciju i moral zaposlenika više od komunikacije.

Ugodnu, pozitivnu, poticajnu radnu klimu koju je moguće postići upravo komunikacijom, mnogi gledaju kao na utopiju. Oh ta lijepa riječ, taj ohrabrujući osmijeh, ljubazan mail, ta pravovremena informacija, ta zahvala ili pohvala, opravdana ili ipak poticajna kritika, kad bi samo bili učestaliji,  …

Blagodati komunikacije – tako blizu, a tako daleko! Zašto? Više je razloga; npr. mislimo da to radimo dobro; mislimo da se drugi trebaju mijenjati, a ne mi; ponestaje nam hrabrosti za značajniji preokret u komunikacijskom pristupu; imamo volju, ali nemamo vremena; nismo svjesni što radimo krivo; imamo pred sobom preizazovne sugovornike i ne znamo kako … .

Što god da je razlog, obično odustajemo prije nego što smo isprobali sve mogućnosti. Nema smisla truditi se- kažu nam često oni koji pokušavaju napraviti promjenu ne nailazeći na razumijevanje i podršku okoline.

                                            Komunikacija pomaže onima koji na njoj rade.

                                                                        John Powell

Vježbajte! Ustrajte!

 

Ako ste direktor, menadžer, voditelji tima, izgradnja dobrih komunikacijskih vještina može imati duboko pozitivne kratkoročne i dugoročne prednosti za Vaš tim i Vašu kompaniju.

Ako ste specijalist, stručnjak, tehničar, prodavač, trener, liječnik… – kao uspješan komunikator očekujte veće samopouzdanje, veću motivaciju, zdravije i kvalitetnije odnose, veću učinkovitost i manje nesporazuma te naravno bolje poslovne rezultate. Uglavnom, lakši prolaz prema naprijed u kojem god smjeru odlučili ići. 

Stoga razmišljate li u koju vještinu investirati vrijeme i resurse, ne dvojite. To je zasigurno komunikacija. I to s velikim K! Komunikacija određuje veliki dio onog što i kako radimo te koje rezultate postižemo.

Naravno delegiranje, pregovaranje, motivacija, kreativno ili kritičko razmišljanje, upravljanje konfliktima, upravljanje vremenom… sve su to velike i iznimno važne teme kojima svi trebamo ovladati, svakako  prije bolje nego kasnije. No, sadimo li te vještine na komunikacijski neplodnom tlu, riskiramo slab ili nikakav rod.  

Pravi pristup je krenuti ponovno s usvajanjem komunikacije, krenuti postepeno, sveobuhvatno i kontinuirano.

 


Izdvojili smo iz mikroprograma Stvorite temelj za uspješan razgovor jedan od lako primjenjivih savjeta za lakši početak komunikacije.

Smiješi se prije nego što počneš razgovor, a pogotovo kada se upoznaješ s nekim.


Za pozitivnu promjenu u kratkom vremenu, pogledaj sljedeće programe unutar LPC for Business kategorije Komunikacija i odnosi ili ako nemate pristup paketu, posjetite naš webshop:

 

Ostavi prvi komentar!