Česta pitanja

Registracija i prijava

Kako se registrirati?
Registracija je obavezna u trgovini tijekom kupnje proizvoda, uključujući i one besplatne.
Nakon popunjavanja osobnih podataka i postavljanjem željene lozinke, kreirat ćeš korisnički račun na LPC-u kojemu kasnije možeš pristupiti kroz „Moj račun“ i urediti ili promijeniti osobne podatke te izmijeniti postavljenu lozinku.

Kako se prijaviti?
Prijava je ulaz za već registrirane korisnike. Odlaskom na stranicu LPC i klikom na gumb „Prijava“, otvorit će se stranica za prijavu. Unosom svojih korisničkih podataka – e-maila i lozinke, prijavit ćeš se u sustav i moći ćeš nastaviti s učenjem!
Prijava je moguća i sa stranice s objavama i s trgovine na izborniku s lijeve strane.

Korisničko ime i lozinka
Korisničko ime i lozinka kreira se prilikom kupnje, popunjavanjem sljedećih podataka: ime i prezime, e-mail, broj telefona.
Lozinka mora imati najmanje 12 znakova, a preporuka je da imaš nekoliko znakova, velikih slova i brojeva u lozinki.

Izgubljena ili zaboravljena lozinka – odlaskom na stranicu https://lpc.halpet.eu/hr/moj-racun/lost-password/, klikni na “Izgubljena lozinka” i dobiti ćeš  e-mail s poveznicom za ponovno kreiranje lozinke.

Moj račun
U svakom trenu i po potrebi možeš podesiti postavke svog računa: pogledati svoje nedavne narudžbe, urediti personalizirane metode plaćanja, promijeniti svoje osobne podatke ili ponovno postaviti lozinku svog korisničkog računa.

 

Trgovina

Zašto su cijene iskazane u eurima i u kunama?
Ako je jezik sučelja engleski, cijene proizvoda su iskazane u eurima, a ako je jezik sučelja hrvatski, cijene su u kunama.
Kupljene proizvode u LPC-ovoj trgovini moguće je platiti debitnom karticom, kreditnom karticom ili PayPalom.
Ako tvoja valuta nisu ni kune, ni euri, sustav za internetsku autorizaciju i naplatu kreditnih i debitnih kartica automatski će napraviti konverziju na tvoju valutu.
Besplatni proizvodi također moraju proći kroz proces kupnje da bi se realizirao pristup željenim sadržajima. U tom slučaju nije potrebno unositi podatke o kartici i odabrati način plaćanja.

Mogu li iznos kupnje platiti u ratama?
Da, LPC-ova internetska trgovina podržava obročno plaćanje, no samo u kunama. Plaćanje bi stoga trebalo obaviti s hrvatske stranice LPC-a.

Mogu li iznos kupnje platiti putem Paypala?
Da, LPC-ova internetska trgovina podržava plaćanje putem PayPala, no kako PayPal ne podržava hrvatsku valutu, platiti je moguće samo u eurima. Plaćanje bi stoga trebalo obaviti s engleske stranice LPC-a.

Kome su i kada dostupni proizvodi u trgovini?
Trgovina svojim kupcima nudi mnoštvo proizvoda, tj. online-programa koje je u svakom trenu i na svim uređajima moguće kupiti, a neke je moguće i besplatno isprobati.
Ako si poslovni korisnik (B2B), sa svojim korisničkim računom nemaš pristup trgovini i sadržajima koji se ondje nude ostalim kupcima. Ako želiš ostvariti tu mogućnost, uvijek se možeš registrirati kao privatni kupac i istražiti bogatu ponudu proizvoda u trgovini.
HalPet d. o. o. u svakom trenu zadržava pravo izmjene ponude proizvoda u LPC-ovoj trgovini. To znači da pojedini proizvodi koji se nalaze u trgovini u nekom vremenskom razdoblju mogu prestati biti dostupni za kupnju ili besplatno isprobavanje, o čemu odlučuje i čime upravlja isključivo HalPet d. o. o.

Kada mogu pristupiti online-programima nakon kupnje proizvoda?
Pristup kupljenim programima ostvaruje se odmah  nakon uspješno provedene transakcije s obzirom na odabrani način plaćanja.
U slučaju plaćanja kreditnim ili debitnim karticama i PayPalom, pristup kupljenim sadržajima ostvaruje se netom nakon primitka uplate na naš račun.
Pristup besplatnim proizvodima moguć je isključivo kroz košaricu i blagajnu trgovine.
Kupljeni proizvod, tj. program dostupan je godinu dana (365 dana) od trenutka kupnje, odnosno, od dobivanja pristupa programu. Nakon isteka godinu dana, gubiš pristup programu bez obzira na stupanj riješenosti.

Moji programi

Gdje su moji programi?
U rubrici „Moji programi“ možeš vidjeti sve svoje programe – one koji nisu započeti, one koji su u tijeku i one koji su završeni.
U svakom trenu možeš nastaviti s učenjem, započeti novu lekciju ili se vratiti u sve dijelove već odrađenih lekcija i programa.
Ovdje lako možeš pratiti status svoje edukacije: nezapočeti programi nisu ispunjeni bojom, žuta boja označava stupanj odrađenosti programa, a zelena predstavlja završen i potpuno odrađen program.

Što su lekcije?
Lekcije se nalaze unutar programa, tj. svaki se program sastoji od najmanje jedne lekcije.
Svaka lekcija svojom formom prati HalPetovu LPC® metodu te je sastavljena od dijelova Learn (tema), Practice (zadatci i vježbe) i Communicate (test).

Kako pravilno odraditi lekciju?
Da bi lekcija bila označena kao odrađena te dobila kvačicu pokraj naziva, moraju biti ispunjeni određeni preduvjeti:
– Dio Learn mora se označiti kao odrađen klikom na „Označi kao odrađeno“. Tad će se na pregledu lekcije pokraj sekcije Learn pojaviti zelena kvačica.
– U dijelu Practice moguće je neograničen broj puta rješavati zadatke i vježbe. Da bi se na pregledu lekcije uz Practice pojavila zelena kvačica, barem jednom se moraju riješiti zadatci.
– U dijelu Communicate nalazi se test čija se uspješnost pribraja ukupnoj uspješnosti svih testova u svim lekcijama unutar istog programa. Da bi se na pregledu lekcije uz Communicate pojavila zelena kvačica, minimalni   postotak koji se mora dobiti na testu iznosi 80 %. Zato je moguće više puta pristupiti testu kako bi se ostvario minimalni rezultat od 80 % i kako bi bio omogućen nastavak na sljedeću lekciju.

Uspješnost lekcije pribraja se ukupnoj uspješnosti programa, što je vizualno predstavljeno kao traka ispunjena žutom bojom dok učenje još traje, a zelenom kad su sve lekcije u programu uspješno odrađene

Zašto nemam zelenu kvačicu uz dio Learn u lekciji?
Budući da se svakom Learnu može pristupati neograničen broj puta, da bi sustav mogao označiti dio Learn kao odrađen, nužno je kliknuti na gumb „Označi kao odrađeno“ koji se nalazi na dnu sadržaja u dijelu Learn. Tad će se na pregledu lekcije pokraj sekcije Learn pojaviti zelena kvačica.

Zašto nemam zelenu kvačicu uz dio Practice u lekciji?
Da bi sustav mogao označiti dio Practice kao odrađen, tj. da bi se na pregledu lekcije uz Practice pojavila zelena kvačica, barem jednom se moraju riješiti zadatci. Važno je napomenuti da je u dijelu Practice moguće neograničen broj puta rješavati zadatke i vježbe.

Zašto nemam zelenu kvačicu uz dio Communicate u lekciji?
Da bi se na pregledu lekcije uz Communicate pojavila zelena kvačica, postotak koji se mora dobiti na testu ne smije biti ispod 80 %. Zato je moguće više puta pristupiti testu kako bi se ostvario minimalni rezultat od 80 % i kako bi bio omogućen nastavak na sljedeću lekciju.
Uspješnost na pojedinom testu se pribraja ukupnoj uspješnosti svih testova u svim lekcijama unutar istog programa.

Zašto ne mogu nastaviti na sljedeću lekciju?
LPC karakterizira slijednost učenja, tj. važan je redoslijed usvajanja i odrađivanja lekcija unutar programa. Stoga nije moguće riješiti određenu lekciju ako joj prethode lekcije koje nisu uopće ili nisu potpuno odrađene.
Trajanje dostupnosti lekcije nije vremenski određeno ni ograničeno, pa je moguće u istom danu riješiti više lekcija i moguće je pristupiti svim sadržajima već odrađenih lekcija.

 

Moja postignuća

Kako se prati i nagrađuje moj rad u LPC-u?
Dobij nagrade ili certifikate te samostalno prati svoj napredak u učenju.
Određeni ti programi nude mogućnost dobivanja certifikata ili potvrda koje po završetku edukacije možeš preuzeti i pohraniti.

Bedževi te nagrađuju za tvoja iznimna postignuća – riješene testove znanja, položene programe i slično.

Rezultati testova koje dobiješ i u poruci na svoju e-mail adresu mogu ti poslužiti za samostalno praćenje napretka u učenju.

 

Tehnički preduvjeti

Tko se sve može koristiti LPC-om?
Na platformu za učenje LPC dobrodošli su svi iznad 18 godina koji žele učiti na jednostavan, zanimljiv i interaktivan način.
Korisnik koji se registrira kroz trgovinu, automatski postaje našim kupcem i ima pristup svim sadržajima LPC-a – panelu, svojim programima, postignućima i svom računu, trgovini te objavama na blogu.

Poslovni korisnici, tj. korisnici poslovnih paketa kojima je njihova tvrtka osigurala edukaciju u sustavu LPC, imaju pristup svim sadržajima LPC-a – panelu, svojim programima, postignućima i svom računu te objavama na blogu – osim trgovine.

Kako, gdje i kad mogu učiti u LPC-u?
LPC je platforma za učenje koja je dostupna 0 – 24, 7 dana u tjednu, i možeš joj pristupiti s bilo kojeg uređaja. Stranica je optimizirana za rad na pametnim telefonima, tabletima, te prijenosnim i stolnim računalima, te svim  novijim vezijama preglednika sa podrškom, redovnim održavanjem i ažuriranjem (Chrome, Mozilla Firefox, Edge, Safari,  i sl.).
Kad god i gdje god poželiš, uči pametno na svom mobitelu ili opušteno gradi znanje iz udobnosti svog naslonjača uz računalo. LPC se prilagođava tebi i tvojim željama, potrebama i mogućnostima!

 

Tehničke poteškoće

Stranica se sporo učitava
Brzina učitavanja medijski bogatih sadržaja lekcija u LPC-u ovisi o kvaliteti, brzini i trenutnoj zagušenosti internetske veze na računalu, te verziji vašeg preglednika.
Radi li se o mobilnim uređajima, brzina učitavanja stranice LPC ovisi ne samo o vrsti veze (podatkovna ili WiFi), već i o tehničkim specifikacijama te starosti uređaja.
Pojavi li se tehnička greška ili poteškoća, možeš nam se javiti kroz online-formu za podršku ili na adresu lpc@halpet.eu.
Prije prijave potrebno je provjeriti:
• Provjerite svoju Internet konekciju
• Očistite povijest pretraživanja i kolačiće
• Provjerite da li koristite podržan i ažuriran preglednik(browser)
• Provjerite da li koristite podržanu i ažuriranu verziju operativnog sustava uređaja

Poteškoće s reprodukcijom audio i video sadržaja
Imaš li poteškoća s reprodukcijom videa i audiozapisa, provjeri kvalitetu internetske veze ako radiš na računalu, a za pametne telefone preporučamo spajanje na WiFi kako bi se osigurala bolja povezanost i brži prijenos podataka.
Ako se radi o nekoj specifičnoj grešci ili poteškoći, možeš nam se javiti kroz online-formu za podršku ili na adresu lpc@halpet.eu.

 

Sigurnost

Je li kupnja u LPC-u sigurna?
Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je najvišim sigurnosnim standardima koje osigurava WSpay™ sustav za online autorizaciju kreditnih kartica u skladu sa zahtjevima kartičara i kartičarskih brendova te PCI DSS standarda. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSpay™ za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.

Jesu li moji osobni podatci sigurni?
LPC se koristi protokolom HTTPS, koji putem zaštićene veze omogućava kriptiranu komunikaciju i sigurnu identifikaciju web-poslužitelja mreže. Taj protokol šifrira vezu i čini LPC sigurnom domenom za prijenos datoteka pružajući zaštitu i sigurnost tvojih osobnih podataka.
Također, osim trgovine, svi su dijelovi sustava LPC – panel, tvoji programi, postignuća i račun te objave – zaštićeni navedenim certifikatom koji štiti cjelovitost, privatnost i sigurnost web-lokacije te jamči sigurno korištenje LPC-om u svakom trenutku.
HalPet d. o. o. se obvezuje sve online aktivnosti usklađivati s nacionalnim zakonodavstvom Republike Hrvatske (Zakonu o zaštiti osobnih podataka, Narodne novine, br. 103/03, 118/06, 41/08 i 130/11 i 106/12 – pročišćeni tekst) te čuvati povjerljivost svih osobnih podataka kojima ima pravo i ovlast pristupa, a koji se nalaze u bazi sustava LPC (lpc.halpet.eu) te da će se njima koristiti isključivo u svrhu edukacije.
Također se obvezuje da osobne podatke kojima ima pravo i ovlast pristupa neće dostavljati/davati na korištenje niti na bilo koji drugi način učiniti dostupnima trećim (neovlaštenim) osobama, te se obvezuje da će povjerljivost tih podataka čuvati i nakon prestanka rada sustava LPC (lpc.halpet.eu).

Jesu li moji pristupni podatci (korisničko ime i lozinka) sigurni?
Budući da nam je stalo do tvoje sigurnosti, u slučaju izgubljene lozinke, LPC će ti poslati poruku na tvoj e-mail s poveznicom putem koje ćeš si moći nanovo postaviti lozinku.
Poželiš li si u bilo kojem trenu promijeniti osobne podatke ili zadanu lozinku, to možeš učiniti na detaljima svojeg računa.
U slučaju poteškoća oko prijave ili gubitka korisničkog imena, možeš nam se javiti kroz online-formu za podršku ili na adresu lpc@halpet.eu.