naslovnica

MALI eLEARNING RJEČNIK 2


Broj raznih mogućnosti i pristupa koje učenje na daljinu nudi svakodnevno raste, a one već postojeće se unaprjeđuju i usavršavaju.

Nakon što ste naučili i podsjetili se nekih od najčešćih vrsta elearninga i kako se razlikuju, zasigurno smo zagolicali vaš interes za raznim drugim dostupnim tehnologijama i inovacijama koje vaše iskustvo učenja mogu podići na sljedeću razinu te učiniti zabavnijim ali i efikasnijim nego prije.

Jeste li spremni zagrebati ispod površine?

 

eLEARNING PLATFORMA

Online tehnologija koja raznim alatima i izvorima omogućuje prenošenje znanja putem platforme. Elearning platforme koriste i edukatori i polaznici, a posebno su korisne jer na jednom mjestu omogućuju prenošenje sadržaja, organizaciju gradiva, zadataka, praćenje napretka, itd.
Uvjerite se u snagu strukturiranog učenja, preglednosti i mogućnosti uvježbavanja putem naše online LPC platforme.

 

LMS

Learning Management System ili Sistem za upravljanje učenjem jest softver koji utjelovljuje sve najvažnije stavke potrebne za uspješno učenje na daljinu. Osim što osigurava platformu za prijenos elearning sadržaja na razne načine poput mikrolekcija , opsežnih programa, blended učenja i sl., omogućuje nam i praćenje napretka odnosno lakšu evaluaciju, izvještavanje, lakšu organizaciju i postavljanje ciljeva. LMS je savršeni spoj platforme za objavu i razmjenu sadržaja te važnih administracijskih aktivnosti vezanih uz učenje na daljinu.

 

SCORM

Skup najčešće korištenih tehničkih standarda za postavljanje i normalnu funkciju elearning platforma i LMSa. Pojavom i širenjem elearning-a  pojavila se potreba za standardizacijom raznih procesa, a koja omogućuje ponovno korištenje i prilagođavanje određenog sadržaja preko više raznih alata i platforma za učenje na daljinu.

 

OFF-THE-SHELF CONTENT/ ON-DEMAND CONTENT (BESPOKE CONTENT)

 

 

Istražite našu ponudu OFF-THE-SHELF programa ili nas kontaktirajte za izradu ON-DEMAND programa!

 

WEBINAR

Ukratko, webinar je seminar u virtualnom svijetu. Sastoji se od svih najvažnijih komponenata seminara poput prezentacija, video i audio sadržaja kojeg voditelj seminara prenosi virtualno, a kojeg sudionici prate i sudjeluju na njemu preko svojih pametnih uređaja u obliku chata, podizanja ruke, anketa i sl.

 

INTERAKTIVNI SADRŽAJ

Kliknite na plusiće i saznajte više o tome što je interaktivan sadržaj.

 

GAMIFIKACIJA

Alat koji integrira igru u uobičajene procese. U elearning svijetu gamifikacija se manifestira putem raznih aktivnosti kao što su natjecanja, bodovanje, rang liste, značke, nagrade i sl., koje na zabavan način postižu mnogo važnih ciljeva učenja na daljinu. Osim što je odlična motivacija za učenje, gamifikacija dokazano povećava angažman kod aktivnosti koje mnogi u suprotnom smatraju monotonima. Tko ne bi htio spojiti ugodno s korisnim? 😉

 

NANO-SIMS

Nano-sims metoda učenja fokusira se na svladavanje određenih situacija i izazova u što kraćem vremenskom razdoblju. Ovo je novi oblik Immersive Learninga koji se koristi 10-15 minutnim ‘on-demand‘ simulacijama stvarnih životnih situacija koje nas tjeraju da pokažemo naše znanje i vještine na mjestu. Ovakve su simulacije intenzivnije i više fokusirane na specifične predmete i situacije, a efikasne zbog toga što imamo priliku učiti iz prve ruke, odnosno iz vlastitog iskustva.

 

eLEARNING JOURNEYZaigrajte memory i provjerite koliko ste dobro naučili elearning pojmove.

 


Kliknite i skinite PDF verziju rječnika!

Nadamo se da ćete sada moći sa samopouzdanjem kročiti u razne avanture koje vas očekuju u svijetu elearninga, te procijeniti koja metoda i kakav sadržaj vama osobno najviše odgovara.

Zapamtite: svačije potrebe se razlikuju, a ono što učenje na daljinu čini posebnim jest da nam se uvijek može prilagoditi!

Ostavi prvi komentar!