nova doza tirkizno

All-in-one coaching za menadžere


Jeste li svom timu dobar coach?

 


Learn

Što je coaching

Coaching može u praksi značiti puno stvari, no bez obzira na razlike u značenju radi se o dragocjenom alatu za osobni i profesionalni razvoj. Osim toga, coaching je vještina s kojom mnogi od nas imaju određeno iskustvo, u poslovnom ili u privatnom životu.

Uspješno je vodstvo bez coachinga nezamislivo jer coaching osigurava razvoj pojedinaca i timova na najučinkovitiji način. Njegova snaga leži u samospoznaji i preuzimanju odgovornosti za vlastiti razvoj. A odgovornost za proces preuzima coach – direktor, menadžer ili voditelj tima. Njegov zadatak je potaknuti članove tima da prepoznaju svoj prostor za napredak i podržati ih na putu do ostvarenja cilja.

 

Vještine uspješnog coacha

Vještine potrebne za coaching uspješnom menadžeru nisu nepoznanica. One pripadaju standardnom setu vještina vodstva. Ipak, važno je ovom prilikom prisjetiti se o kojim se vještinama radi jer:

  • direktno utječu na rezultat coachinga
  • ih je potrebno kontinuirano usavršavati.

 

Kako provoditi coaching

Coaching je strukturiran proces i najčešće u pozadini postoji konkretan i pomno odabran model s obzirom na zatečenu situaciju i na cilj koji se želi postići. Najpoznatiji coaching model je GROW koji se sastoji od 4 koraka;  G – goal (definira se cilj koji se želi postići, R – reality utvrđuje se postojeće stanje; O – obstacles & options (identificiraju se prepreke i mogućnosti) i W – way forward (definiraju se aktivnosti za ostvarenje cilja).

Saznajte više u programu All-in-one coaching za menadžere.


Practice

Program je dostupan svim LPC for Business korisnicima, a novi korisnici ga mogu pronaći na linku: LPC webshop.


Communicate

Znanje se množi kad se dijeli i najbolje se uči kad se podučava. Komunicirajte svoje znanje – prenesite ga nekom kome je potrebno. :)

Ostavi prvi komentar!