halpet_online_ucenje_lpc_nova_doza

Tuckmanov model za razvoj tima


Learn

Vrhunski je tim, najjednostavnije rečeno, manja grupa ljudi koja uspješno surađuje zahvaljujući čemu postiže vrhunske rezultate. Članovi tima su inspirirani zajedničkim ciljem i svrhom, prihvaćaju zajedničke vrijednosti i dogovoreni način komunikacije i ponašanja, dobro se međusobno poznaju i jedni prema drugima pokazuju poštovanje i povjerenje.
Ovaj se scenarij naravno ne postiže slučajno ni preko noći i u njemu je važno istaknuti ulogu voditelja tima.

Ovaj jednostavni model će vam pritom uvelike biti od koristi. Naziv modela je upravo Faze razvoja tima, a osmislio ga je američki psiholog Bruce Tuckman i to, sad već davne, 1965. godine tako da ga možete pronaći i pod nazivom Tuckmanov model, a sastoji se od četiriju faza:

  • 1. formiranja
  • 2. sukobljavanja
  • 3. normiranja
  • 4. izvedbe.

Za širi uvid svake od ovih faza te za detalje o tome kako ih primijeniti u svakodnevnoj praksi, slobodno istražite naš program Tuckmanov model za razvoj tima. Program će ponuditi korisne smjernice i resurse za svaku fazu što će vam pomoći izgraditi vrhunski tim.

Tuckmanov model izuzetno je vrijedno znanje koje vam pomaže bolje razumjeti dinamiku unutar vašeg tima, no to je samo početak našeg mjeseca posvećenog timskom radu. Još je pregršt programa u našoj kategoriji Vodstvo i tim koji će vam pružiti dodatna znanja, alate i resurse za izgradnju uspješnog tima. Izdvajamo neke od tih programa:

  • Kako motivirati svoj tim
  • Komunikacija za izgradnju tima
  • Upute za emocionalno inteligentno vodstvo,

a ostatak možete pronaći u našem webshopu 😊.

Osvježite i osnažite svoj pristup timskom radu, izgradite vrhunski tim i postignite izvanredne rezultate uz naše programe i resurse posvećene razvoju tima!

Naravno, očekujemo vas i na našem sljedećem LPC webinaru Timski rad koji je 28. 11. 2023. Prijavite se na našoj web stranici i budite spremni za dublje uranjanje u svijet i mogućnosti timskog rada.

Radujemo zajedničkom učenju i razvoju!


Practice

Programe i webinar pronađite u LPC webshopu i krenite s učenjem.


Communicate

Znanje se množi kad se dijeli i najbolje se uči kad se podučava. Komunicirajte svoje znanje – prenesite ga nekom kome je potrebno. 😊

1 komentar

Komentiraj