LPC blog English language – the mother tongue of the world

Engleski jezik – materinski jezik svijeta

Engleski je svjetski jezik koji snažno dominira svim oblicima komunikacije. Interes za učenjem engleskog jezika ne opada. Realno govoreći, neizbježan je i vokabular mu se neprestano povećava.

Engleski jezik ima najbogatiji suvremeni rječnik na svijetu. To uključuje preko milijun riječi, a svakodnevno nastaje po petnaestak novih riječi. Jeste li znali da engleskim jezikom do neke mjere govori svaka četvrta osoba u svijetu?

 

Engleski jezik svaki dan!

Engleskim se jezikom brojni govornici diljem svijeta koriste kao drugim jezikom. Prema ukupnom broju govornika, drugi je jezik u svijetu, odmah nakon kineskog mandarinskog.

Prema statistici, engleskim jezikom izvorno govori 375 milijuna ljudi. Istovremeno za 470 milijuna ljudi predstavlja drugi jezik, a za 750 milijuna strani jezik.

Znanje jezika potrebno je održavati i osvježavati. Pod time podrazumijevamo pojam aktivnog znanja! Koji naravno uključuje i korištenje znanjem jezika u komunikaciji!

Aktivno znanje engleskog jezika prijeko je potrebno svima nama za svakodnevne aktivnosti na radnom mjestu i u slobodno vrijeme. Govorimo o korištenju internetom, računalom i mobilnim uređajima, uživanju u glazbi i filmovima.

 

Jeste li znali da je engleskim jezikom pisano 80 % elektroničkih informacija?

Engleski je jezik interneta – javno dostupne globalne podatkovne mreže koja povezuje računala i računalne mreže korištenjem istoimenog protokola (internetski protokol = IP).

To je „mreža svih mreža“ koja se sastoji od milijuna kućnih, akademskih, poslovnih i vladinih mreža koje međusobno razmjenjuju informacije i usluge kao što su elektronička pošta, chat i prijenos datoteka te povezane stranice i dokumente World Wide Weba. Internet je kao medij omogućio globalnu rasprostranjenost engleskog jezika..

 

Pogledaj i poslušaj pozorno, svuda je oko nas!

Engleski jezik, zahvaljujući sveopćoj globalizaciji i informatizaciji, ima jak utjecaj na brojne kulture i društva diljem svijeta. Taj je utjecaj osobito vidljiv u jeziku javne komunikacije, medija te u informatičkom jeziku. Razvoj tehnologija doveo je do informatizacije poslovanja. Razvoj medija, kao sredstava globalne  komunikacije, doveo je engleski jezik na vodeću poziciju među svjetskim jezicima i omogućio mu da neprestano bude svuda oko nas!

 

Engleski je jezik medija, znanosti i tehnologije, prometa, sporta i umjetnosti

Od mnogo zanimljivosti engleskog jezika, odlučili smo izdvojiti idiome. Učenje engleskog jezika nezamislivo je bez upoznavanja jezičnih fraza.

Idiomi su ustaljeni izrazi koji se sastoje od dviju ili više riječi, a njihovo se značenje razlikuje od značenja pojedinačnih riječi u tom nizu. Oni u engleskom jeziku imaju široku uporabu i možemo reći da su važni za uspješnu komunikaciju.

Klikni na plus i provjeri neke od najčešćih idioma!

 

Uspješna komunikacija na engleskom jeziku?

Aktivno korištenje jezikom i neprestana nadogradnja znanja i vokabulara ključ su uspješne komunikacije. U slučaju da naše znanje engleskog jezika nije aktivno korišteno ili je naš vokabular „ostario“, naša komunikacija ne može biti dovoljno efektivna, niti donijeti željene rezultate!

Toplo preporučamo da poradiš na svome znanju engleskog jezika. Održavaj svoje znanje i nadograđuj ga, jer jezik se neprestano razvija i raste. Ne dopusti da tvoje znanje engleskog jezika počne „propadati“.

Možemo to reći ovako: kako je aplikacijama na tvom pametnom telefonu potrebno ažuriranje kako bi što bolje i efikasnije radile, tako je tebi potrebno osvježavanje i nadograđivanje znanja jezika!

 

Rješenje je pred tobom!

LPC online – platforma za učenje stranih jezika i poslovnih vještina je prvi hrvatski web-shop online-edukacije. Pregledaj našu bogatu ponudu i izaberi online program kojim ćeš osvježiti željeno područje znanja engleskog jezika.

Nikada se više ne moraš osjećati zakinuto ili izolirano od aktualnih svjetskih događanja, poslovnih aktivnosti i prilika ili uživanja u slobodnom vremenu, umjetnosti i putovanjima!

Nauči engleski jezik, održi i nadogradi svoje znanje, koristi se njime aktivno i sudjeluj u svemu što želiš!

Iskoristi svoj puni potencijal!

Ostavi prvi komentar!