HalPet LPC, e-trgovina, e-programi njemačkog jezika, laptop

7 razloga zašto je pravi trenutak za učenje njemačkog

  1. Najrašireniji je jezik Europe unije

Njemački je službeni jezik za više od 76 milijuna Europljana, a među zemljama u kojima se govori su, osim Njemačke, Austrija, Švicarska, Belgija, Luksemburg i Lihtenštajn. To znači i brojne poslovne prilike, jer poznavanjem njemačkog možete dobiti priliku za širenje poslovnih i privatnih prilika.

  1. Brojne tvrtke zapošljavaju na temelju znanja njemačkog i nude rad od kuće

Sigurno ste već vidjeli oglase za posao u kojima strane tvrtke traže zaposlenike sa znanjem njemačkog jezika, na raznim pozicijama u korisničkoj ili administrativnoj podršci, a nude mogućnost rada od kuće. S nadolazećim gospodarskim izazovima koji slijede nakon korona krize, znanje njemačkog može biti vrlo profitabilno i donijeti vam novi posao.

  1. Njemačka nudi kvalitetne (i besplatne) fakultete

Njemačka ima vrlo razvijenu znanost i tehnologiju, a ulažu milijune eura godišnje samo na stipendije i doktorate za nove stručnjake. Zbog jačine ekonomije mogu si priuštiti stipendiranje stranih studenata na nekom od njemačkih sveučilišta, a školarine na javnim sveučilištima su ili nepostojeće, ili izrazito niske u usporedbi s drugim europskim zemljama. Mnoga sveučilišta naplaćuju školarine samo do razine pokrivanja troškova materijala i knjiga za učenje. Uz to, edukacija je vrlo kvalitetna i brojna njemačka sveučilišta su u top 100 sveučilišta na svijetu.

  1. Razmišljate o selidbi? Berlin je grad prilika i poslova

Svake godine brojne radno sposobne osobe traže priliku u glavnom njemačkom gradu Berlinu. Ovaj milijunski grad sadržajan je u svakom smislu – od poslovnih prilika i iskustava, izrazito razvijene start up scene pa do kulture i znamenitosti. “Berlineri” se ne daju omesti ni usred pandemije, već su se prilagodili na nove mjere rada od kuće, nastavili zapošljavati i proizvoditi. Ako razmišljate o međunarodnom iskustvu, njemački jezik će vam u tome itekako dobro doći!

  1. Ako već znate engleski, neće vam biti teško naučiti njemački

Engleski jezik je uglavnom strani jezik koji smo već učili u školi ili smo toliko okruženi njime kroz filmove, serije i posao da smo ga počeli razumjeti i koristiti. Budući da njemački i engleski imaju iste ili slične korijene za velik broj riječi, mnoga poklapanja i posuđenice, njemački vam se neće učiniti toliko stran i lakše ćete se ‘uhodati’ u njega. Također, zahvalan je jezik kad savladate osnovna pravila izgovaranja slova i riječi, pa ćete znanje samo nadograđivati.

  1. Glazba, pop kultura, filmovi i knjige

Nijemci su aktivan i produktivan narod, a tako se ponašaju i sa zabavnim i kulturnim sadržajem. Primjerice, u znanosti je njemački jezik drugi najkorišteniji, jedna od deset izdanih knjiga u svijetu napisana je na njemačkom jeziku, a imaju i vrlo aktivnu rap scenu. Baš svatko može naći svog omiljenog autora iz raznih filmskih, književnih i glazbenih žanrova.

  1. Njemački se uči online, s bilo kojeg uređaja i u vrijeme kad sami odlučite pristupiti tečaju

Njemački jezik ne morate učiti u strogo određenom terminu kojem morate prilagođavati obaveze. Dapače, iskustvo učenja maksimalno je ugodno uz online opcije. HalPet nudi online učenje početnog stupnja njemačkog u dvije razine na kraju kojeg ćete dobiti certifikat o položenom stupnju. U ponudi je i test znanja njemačkog koji vam možda zatreba za prijavu na posao ili fakultet.

Iskoristite ljetni popust na njemački jezik koji po stupnju trenutačno stoji 441,00 kn (umjesto 735,00 kn). Jednostavnom online kupovinom dobit ćete pristup modernom LPC sustavu za učenje koji nudi sjajno korisničko iskustvo na uređaju po vašoj želji. Iskušajte se u novom jeziku ili iznenadite voljenu osobu, prijavite se i započnite svoju novu jezičnu priču.

Proučite cijelu ponudu HalPet web trgovine za strane jezike i poslovne vještine.

Ostavi prvi komentar!