Sadržaj edukacije

Poslovni bonton

Poslovni bonton je skup obrazaca ponašanja koji je prihvaćen ili se zahtjeva od pojedinaca zaposlenih u određenoj profesiji. U poslovnom okruženju ova je vještina vrlo vrijedna jer profesionalnost i pristojnost pomažu u stvaranju dobre profesionalne reputacije. Osim toga, pravila poslovnog bontona potiču harmonično poslovno okruženje puno uzajamnog poštovanja i uvažavanja te poboljšavaju komunikaciju što pridonosi povećanju produktivnosti i timova i pojedinaca.

Nepoštivanje poslovnog bontona može vas koštati željenog promaknuća, naštetiti vašoj reputaciji i ugroziti odnose s poslovnim partnerima te na taj način naškoditi vašem profesionalnom uspjehu. Usavršavanjem vještina iz područja poslovnog bontona pozitivno utječete na svoju karijeru te na utjecaj koji imate u svojoj organizaciji.

Program se sastoji od 4 lekcije:

 1. Uloga i važnost poslovnog bontona
  Naučite od čega se sastoji poslovni bonton i kako on utječe na uspjeh pojedinca, kao i kompanije.
 2. Bonton za predstavljanje i upoznavanje
  Saznajte zašto je prvi dojam ključan i kako se možete predstaviti u najboljem svjetlu kako biste izvukli najviše iz svakog poslovnog sastanka.
 3. Verbalni i neverbalni bonton
  Upoznajte ključne elemente verbalne i neverbalne komunikacije, važne za vještine poslovnog bontona, uključujući način odijevanja i teme razgovora prikladne u profesionalnom okruženju.
 4. Bonton za poslovni sastanak
  Upoznajte pravila bontona za poslovni sastanak koja će osigurati da vaši sastanci teku glatko i da ostvarite svoje ciljeve.

Po uspješnom završetku programa, moći ćete:

 • Razumjeti važnost poslovnog bontona za stvaranje zdravog poslovnog okruženja, uspostavljanje dobrih međuljudskih odnosa i razvoja vaše karijere.
 • Osigurati da su prvi dojmovi koje ostavljate na druge besprijekorni.
 • Iskazati vrhunske verbalne i neverbalne komunikacijske vještine.
 • Izvući najviše iz poslovnih sastanaka slijeđenjem smjernica poslovnog bontona.

Poštivanje pravila poslovnog bontona može igrati presudnu ulogu u vašem uspjehu i zato je ključno ne previdjeti njihovu važnost. Usavršite svoje vještine poslovnog bontona i budite korak bliže poslu ili klijentu iz snova.

Pregovaranje

Pregovaranje je dio naše svakodnevice i koristimo se njime na različite načine gotovo svakoga dana – od rješavanja konflikata u odnosima s klijentima, do zauzimanja za sebe i traženja povišice.

U poslovnom je svijetu pregovaranje ključni sastojak uspjeha – nerazvijene vještine pregovaranja mogu rezultirati propuštenim prilikama, smanjenom produktivnošću i nezadovoljavajućim odnosima sa zaposlenicima, kolegama i klijentima. Na današnjem je kompetitivnom tržištu usavršavanje ove važne vještine nužno za poslovni uspjeh.

Mnogima od nas pregovaranje može djelovati zastrašujuće. Bojimo se sukoba ili nismo sigurni kako postići ciljeve, a da istovremeno ne zanemarimo želje i potrebe druge strane. Međutim, vještina pregovaranja može se naučiti i usavršiti kroz praksu. Naučite pregovarati kroz 4 lekcije:

 1. Ključna pregovaračka znanja
  Upoznati se s vrstama pregovora i naučiti kako povećati pregovarački kolač u procesu pregovaranja.
 2. Kako se pripremiti za uspješan pregovor
  Saznati zašto je dobra priprema najvažniji faktor za uspjeh pregovora i kojih biste 7 ključnih koraka trebali slijediti kako biste u pregovarački proces ušli spremni i samopouzdani.
 3. Faze pregovora
  Upoznati se sa 7 faza pregovaračkog procesa, saznati od čega se sastoje i na što je potrebno obratiti pažnju u svakoj od njih.
 4. Komunikacija za uspješan pregovor
  Obnoviti svoje znanje o verbalnoj i neverbalnoj komunikaciji i saznati kako mogu utjecati na ishod pregovora.

Po uspješnom završetku programa, moći ćete:

 • Prepoznati različite vrste pregovora i povećati veličinu svog pregovaračkog kolača kako biste postigli rješenje koje zadovoljava sve strane u pregovorima.
 • Temeljito se pripremiti za proces pregovora i uspješno se nositi s potencijalnim izazovima i problemima za najbolji mogući ishod.
 • Kontrolirati faze pregovaračkog procesa kako biste predvidjeli moguće probleme i postigli uspješan dogovor.
 • Koristiti se učinkovitim verbalnim i neverbalnim strategijama kako biste ostvarili prednost u pregovaračkom procesu.

Dobro razvijene pregovaračke vještine ogromna su prednost u svim životnim područjima. Uz pravi pristup i znanje možete izgraditi samopouzdanje i naučiti kako bez straha zatražiti ono što želite.

Upravljanje vremenom

Svi imamo 24 sata na raspolaganju, ali nekako se čini kako nekim ljudima uspijeva mnogo bolje iskoristiti vrijeme nego drugima. Kako je to moguće? Odgovor je: kvalitetno upravljanje vremenom.

Upravljanje vremenom odnosi se na način na koji organizirate i prioritizirate svoja zaduženja i planirate koliko ćete vremena posvetiti određenim aktivnostima.  Dobro upravljanje vremenom potiče vašu učinkovitost i produktivnost, smanjuje svakodnevni stres, daje vam više vremena za slobodne aktivnosti i stvara nove prilike.

Sa sve više privatnih i poslovnih obveza, sposobnost učinkovitog upravljanja vremenom nikada nije bila važnija. Međutim, mnogima od nas teško je efikasnije upravljati vremenom i povećati vlastitu produktivnost.

Dobra je vijest da možemo naučiti kako upravljati vremenom i primijeniti te tehnike u svakodnevnom životu, a ovaj program poslužit će kao vodič uz koji ćete početi učinkovitije koristiti svoje vrijeme. Program se sastoji od 4 lekcije:

 1. Upravljanje vremenom – vještina koja život znači
  Saznajte u koje zamke najčešće upadamo kada pokušavamo upravljati svojim vremenom i koje su prednosti učinkovitog raspolaganja vremenom.
 2. Kradljivci vremena
  Otkrijte što su to kradljivci vremena i kojim se strategijama možete uspješno boriti protiv njih.
 3. Planiranje vremena
  Naučite kako funkcionalno planirati svoje radne zadatke uz pomoć vremenske matrice.
 4. Tehnike za upravljanje vremenom
  Upoznajte se s 10 najučinkovitijih tehnika za upravljanje vremenom i naučiti kako ih primijeniti u svakodnevnim aktivnostima.

Po uspješnom završetku programa, moći ćete:

 • Izbjeći uobičajene zamke u upravljanju vremenom i organizirati svoj raspored kako biste uspjeli obaviti više toga u manje vremena.
 • Prepoznati svoje kradljivce vremena i uspješno se boriti protiv njih.
 • Planirati i prioritizirati svoja radna zaduženja pomoću vremenske matrice.
 • Primijeniti najučinkovitije tehnike za upravljanje vremenom u svom dnevnom rasporedu.

Učinkovito upravljanje vremenom omogućuje vam veću produktivnost i manje izgubljenog vremena. Poboljšajte svoje vještine upravljanja vremenom, primijenite ih u svakodnevnom životu i iznenadit ćete se kako se brzo stvari mogu promijeniti nabolje.

Vještine prezentiranja

Ovaj program predstavlja vrijedan resurs za pripremu i pisanje poslovnih prezentacija prepun vrijednih informacija i dubine. Od prezentacijskih alata, preko stilskih smjernica i savjeta za formatiranje, pa sve do profinjenih pristupa za strukturiranje logike, naučit ćete kako ovladati svim učinkovitim tehnikama za pisanje prezentacija.

Trebate li napisati poslovni izvještaj, prezentaciju za timski sastanak, savjetovanje ili prodajni pitch, a ne znate gdje početi, ovaj program je rješenje. Trebate li napisati prezentaciju za viši menadžment i teško vam je organizirati misli i informacije, ovo je program za vas. Tražite li savjete, alate i resurse za bržu i bolju izradu prezentacija, obožavat ćete ovaj program.

Vještinom prezentiranja ovladat ćete kroz 4 lekcije:

 1. Važnost uspješne prezentacije
  U 1. lekciji donosimo zašto je važno biti dobar prezentator, koje su njegove karakteristike, kako strukturirati prezentaciju te koja je uloga pripovijedanja i uvjeravanja u prezentiranju.
 2. Priprema prezentacije – modeli strukture
  U 2. lekciji ćete naučiti što sve priprema prezentacije obuhvaća i koji su njezini neizostavni dijelovi i upoznat ćete se s modelima STOIC i ocrtavanje u kojima ćete zasigurno pronaći vrijedne savjete kako napisati upečatljivu prezentaciju.
 3. Izrada prezentacije – alati, tehnike i smjernice
  U 3. lekciji bavimo se ključnim sastojcima za izradu dobre, kvalitetne i oku ugodne prezentacije: slikama i grafikama; bojama, tablicama, kontrastom, ponavljanjem, poravnanjem, ravnotežom, umjerenošću, stilom i dosljednošću u praćenju brenda.
 4. Izvedba prezentacije – verbalna i neverbalna
  U 4. ćemo vam lekciji pokazati kako temeljito uvježbati prezentaciju; govorimo i o govoru tijela te uvijek prisutnoj tremi, a zaključit ćemo savjetima za izvedbu početka, sredine i završetka vašeg prezentiranja.

Po uspješnom završetku programa, moći ćete:

 • kvalitetno strukturirati sadržaj svoje prezentacije
 • dobro oblikovati poruku pomoću konkretnih metoda
 • izraditi vizualno privlačnu, kvalitetnu i učinkovitu prezentaciju
 • prezentirati sa samopouzdanjem i ostaviti dobar dojam na druge.

Ovaj je program osmišljen da vam pomogne, organizira vas i pruži vam oslonac. Pokazat će vam metode za oblikovanje dobre poruke, izradu vizuala i izvođenje sa samopouzdanjem. A na kraju, i za ostavljanje dobrog dojma na druge.

Vođenje sastanaka

Koliko ste zadovoljni sastancima koje vodite i na kojima sudjelujete? Biste li nešto željeli promijeniti? Smatrate li edukaciju na temu vođenja i sudjelovanja na sastancima važnom i u slučaju višegodišnjeg praktičnog iskustva sa sastancima?

Mnogi poslovni ljudi imaju praktičnog iskustva i smatraju da vladaju vještinom. Misle također da uspješnost sastanka najčešće ovisi o okolnostima na koje nije moguće utjecati. Mnogi se zaposlenici groze teme sastanaka i ne žele u to uložiti vrijeme, trud i sredstva. Veliki broj kompanija ne uočava posljedice neučinkovitih sastanaka kao ni mogućnosti koje takva edukacija pruža.

Vrijeme je novac i ne može se nadomjestiti jednom kada se potroši. Iz tog razloga, kad god se sazove sastanak, njegova je svrha što učinkovitije i uspješnije ostvariti zadani cilj i sve to, naravno, pod uvjetom da ne postoji neki brži, jednostavniji i isplativiji način.

Vještinom vođenja sastanaka ovladat ćete kroz 4 lekcije:

 1. Sastanak u modernom načinu poslovanja 
  Donosimo zašto su sastanci važni u današnjem poslovnom svijetu, što je sastanak, te koja su osnovna pravila i vrste uspješnog sastanka.
 2. Uspješna priprema za sastanak
  Naučit ćete kako se kvalitetno tehnički i sadržajno pripremiti, kako definirati cilj, koje sudionike pozvati te kako izraditi dnevni red.
 3. Uvodni, glavni i zaključni dio sastanka
  Bavimo se ključnim dijelovima svakog sastanka: uvodom, strukturom, verbalnom i neverbalnom komunikacijom, aktivnim slušanjem, asertivnošću, komunikacijom sa zahtjevnim sudionicima, vođenjem bilješki te sumiranjem i podjelom zaduženja.
 4. Aktivnosti nakon sastanka
  Pokazat ćemo kako izraditi zapisnik i procjenu uspješnosti sastanka te kako provjeriti izvršenje dogovorenog.

Po uspješnom završetku programa, moći ćete:

 • Usvojiti jasna i praktična pravila uspješne pripreme i strukture poslovnog sastanka.
 • Osvijestiti pogreške, znati ih prepoznati i ispraviti.
 • Doznati kako unaprijediti vlastitu komunikaciju i pravilno interpretirati komunikaciju drugih.
 • Uspješno se nositi sa zahtjevnim situacijama i sudionicima.

Svaku je vještinu moguće naučiti i usavršiti i uvijek postoji prostor za poboljšanje. Cilj ove edukacije je pomoći vam u tome. Sastanak treba promatrati kao investiciju čiji je cilj ostvariti dobit svaki puta kada donesete odluku o potrebi da se održi.

Asertivnost

Asertivnost je sposobnost izražavanja vlastitih misli i potreba te zauzimanje za vlastita prava dok se istovremeno poštuju osjećaji i prava drugih. Asertivna komunikacija je izravna, otvorena i iskrena, a tako se drugoj osobi jasno može dati do znanja koje su vaše potrebe.

U poslovnom je svijetu asertivno ponašanje ključ zdrave komunikacije i čvrstih međuljudskih odnosa. Asertivnost je jedan od ključnih preduvjeta uspješnog vodstva i učinkovitog timskog rada jer potiče osjećaje zadovoljstva i samopoštovanja, rezultira sretnijim zaposlenicima, a time i povećanom učinkovitosti.

Asertivnost nam omogućuje lakšu i konstruktivniju suradnju s drugima. Međutim, mnogima je teško ponašati se asertivno te se često odlučuju za agresivni ili pasivni način komunikacije što može rezultirati frustracijom, nesporazumima i nepotrebnim stresom.

Nasreću, asertivnost se, baš kao i sve ostale vještine, može naučiti, a ovaj će vam program pružiti korisne smjernice pomoću kojih ćete uspješno usvojiti i primjenjivati asertivni stil komunikacije i ponašanja. Program se sastoji od 4 lekcije:

 1. Što je asertivnost?
  Otkrijte zašto je mnogima od nas tako teško ponašati se asertivnije i koje su posljedice ovakvog pristupa komunikaciji i životu. Saznajte koja su vaša asertivna prava kao prvi korak u unapređivanju vlastite asertivnosti.
 2. Asertivno, agresivno i pasivno ponašanje
  Upoznajte se s posebnim značajkama pasivnog, agresivnog i asertivnog ponašanja te mogućim prednostima i nedostatcima svakog od tih tipova komunikacije.
 3. JA umjesto TI govora
  Naučite razliku između „Ja“ i „Ti“ izjava i saznati kakav učinak ova dva stila komunikacije mogu imati na vaše međuljudske odnose, osobito u rješavanju konflikata.
 4. Kako biti asertivan?
  Naposljetku, naučite kako povećati razinu vlastite asertivnosti pomoću komunikacijskih tehnika kao što su pokvarena ploča i asertivna poruka.

Po uspješnom završetku programa, moći ćete:

 • Razumjeti prednosti asertivnog ponašanja i braniti vlastita asertivna prava u odnosima s drugima.
 • Prepoznati tri osnovna komunikacijska stila i njihove moguće prednosti i posljedice.
 • Koristiti „Ja“ izjave u svakodnevnoj komunikaciji za učinkovitiju suradnju s drugima i za konstruktivno rješavanje mogućih konflikata.
 • Pojačati vlastitu asertivnost primjenom šest komunikacijskih strategija u svojim svakodnevnim interakcijama s drugima.

Imati dovoljno samopouzdanja za obranu vlastitih stavova bez agresivnosti ili nepoštivanja drugih ključna je društvena kompetencija. Poradite na svojoj asertivnosti, proaktivno se suočite s poslovnim i osobnim izazovima i pridonesite konstruktivnoj promjeni u vlastitom životu.